Η Κάρπαθος είναι ένα νησί θεϊκό

 Τιρκουάζ νερά, ορεινά χωριά με παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων και ασυναγώνιστα ηλιοβασιλέματα. Η Κάρπαθος δεν είναι νησί – είναι εμπειρία. Ομορφιά βουνού και θάλασσας, κρυστάλλινα νερά και χωριουδάκια που κρατούν τις παραδόσεις ατόφιες στα βάθη των αιώνων. 

Συναρπαστικές εναλλαγές τοπίων, υπέροχη ντόπια κουζίνα και φυσιολατρικές δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν ακόμα και τους μη εξοικειωμένους. Οι πρώτοι κάτοικοί του το αγάπησαν τόσο πολύ που λέγεται πως ταξίδεψαν μέχρι τον Όλυμπο για να απαγάγουν τους Θεούς και να τους φέρουν να ζήσουν εδώ. Η πράξη τους αυτή τους έδωσε το όνομα Αρπάθεοι, με τα χρόνια μετονομάστηκαν σε Καρπάθεοι και εν τέλει Καρπάθιοι. Δεν είναι και να τους αδικείς, αυτή η μετακόμιση δεν πρέπει να χάλασε ιδιαίτερα τα θεϊκά όντα.

Η Κάρπαθος, ένα νησί προσιτό οικονομικά, πλούσιο σε ομορφιές και με σταθερά ανοδική πορεία στις προτιμήσεις εγχώριων και μη τουριστών. Πρωτεύουσα του νησιού και μέρος που δένουν τα καράβια είναι τα Πηγάδια και από εδώ ξεκινά η γνωριμία με το νησί. Εδώ θα σκαρφαλώσετε στο λόφο όπου βρισκόταν η μινωική Ακρόπολη και θα συνεχίσετε προς την Παναγία τη Λαρνιώτισσα, για να θαυμάσετε τη συγκλονιστική θέα σε ολόκληρη την πόλη, το λιμάνι, αλλά και κάποια χωριουδάκια.

Σχόλια